Hörcsögök és sok más érdekes dolog!!

Itt hörcsögökről is van szó,de még sok-sok más érdekes dolgot is találsz itt!

R Á G C S Á L Ó R E C E P T E K



PATKÁNYOKNAK, EGEREKNEK, HÖRCSÖGÖKNEK



RÁGCSÁLÓSÜTI MAGVAKBÓL

 

 

  • 250 g mageleség
  • néhány mogyoró és mazsola, esetleg néhány aszalt gyümölcsdarab
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány sütőpapír

Mindent alaposan összekeverni, majd ha úgy véljük, hogy túl száraz, akkor egy kevés vizet is önthetünk hozzá. Ezt követően alaposan keverjük össze, formázzuk meg, majd rakjuk a sütőlapokra és 150°C-on 40-50 percig süssük meg. Fagyasztásra alkalmas, így akár egy évig is tárolhatjuk! Ketrecben egy hétnél tovább ne tartsuk benn! Esetenként különböző vitaminkészítményeket is adhatunk hozzá.



 

RÁGCSÁLÓKARIKA


  • 100 g teljes kiörlésű zabpehely
  • 50 g teljes kiörlésű liszt
  • 25 g búza (vízben feldagasztani)
  • 20 g köles
  • 20 g szezámmag
  • 1 reszelt répa
  • 1 kicsi alma
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, vastagon terítsük ki és karikákat szúrjunk ki belőlük. A sütőben 175°C-on 15 percig süssük.



 

RÁGCSÁLÓTOBOZ


  • toboz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 evőkanál hántolatlab napraforgómag
  • 1 tojás
  • 30 g teljes kiörlésű liszt
  • 50 g zab
  • 1 evőkanál zabpehely
  • víz

A hozzávalókat keverjük össze, majd nyomkodjuk a tobozok szirmai közé. 180°C-on 30 percig süssük.



 

RÁGCSÁLÓTALLÉR


  • 50 g búza
  • 150 g zabpehely
  • 20 g köles
  • 20 g hántolatlan szezám
  • 2 reszelt répa
  • 1 tojás
  • víz

A hozzávalókat összekeverni, majd egy rudat formáljunk belőle, amikből vékony szeleteket vágunk. Ezt követően 10 percen át 175°C-on sütni. Fagyasztásra alkalmas!



RÉPASÜTI
(kb. 50db)

 

 
  • 100 g reszelt répa
  • 100 g szeletelt mogyoró
  • 100 g köles
  • 100 g kukorica
  • 100 g hántolt napraforgómag
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál víz
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd kanalakkal kis tallérokat formáljunk velük. Ezeket sütőpapírra rakjuk, majd 180°C-on 10-12 percig aranybarnára sütjük!



GYÜMÖLCSSÜTI

 

 
  • Szilva
  • mazsola
  • körte
  • alma
  • csipkebogyó
  • mogyorók
  • teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás
 

A szilvát magozzuk ki, majd az összes hozzávalót daráljuk le. Ezt követően a masszát ujjvastagságnyira kiteríteni és formára szúrni. 200°C-on 45-50 percig süssük.

 



RÁGCSAKIFLI

  • 1 csészényi zabpehely
  • 1 csészényi kókuszreszelék
  • 1 csészényi reszelt mogyoró
  • mazsola
  • szeletelt mogyoró
  • reszelt alma
  • banán


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze. Abban az esetben, ha a tészta túl száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát ezután kifli alakba formáljuk meg és 150°C-on 10-15 °C-on süssük meg.
 

 

MOGYORÓ-OSTYA

  • tengerimalac eleség
  • néhány mogyoró
  • mazsola
  • liszt
  • tojás


Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, és abban az esetben, ha a tészta száraz lenne, öntsünk hozzá egy kis vizet. A masszát 2 cm vastagságban ostya alakban osszuk el, majd 150°C-on 45 percig süssük.

 

 

 

SZÍNES KEKSZEK

 

 
  • Gyümölcs, zöldség
  • zabpehely
  • különböző magvak
  • szeletelt mogyorók
  • liszt
 

Minden hozzávalót alaposan keverjünk össze, majd terítsük ki és szúrjunk ki különböző alakú kekszeket a megfelelő formákkal. 150°C-on 20 percig süssük, míg megfelelően kemények nem lesznek!






Képes receptek(kép van a recepthez) :



Almás:

Hozzávalók:

- 1 alma
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- ízlés szerinti adag szezámmag
- darált keksz
- apróra tört tojáshéj
- 2teáskanálnyi búzakorpa


Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük,minél kisebbre. Beleöntünk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a szezámmagot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.

(Még egy kis mézet is tehetünk hozzá, az teljesen megbolondítja az ízét!)

 



Zöldséges:

Hozzávalók:

- kígyóuborka, paprika, sárgarépa (vagy amiket a höri szeret)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- 2-3ek. liszt
- kicsi sajt
- tojás(sárgája is,fehérje is)
- 2teáskanálnyi búzakorpa
- esetleg magok


Elkészítés:

A zöldségeket(amit kell hámozva), és a sajtot minél kisebbre reszeljük. Összekeverjük a zöldségeket és hozzáadunk egy kicsi(kb. 1teáskanálnyi)felvert tojást. Teszünk hozzá daráltkekszet, hogy az alma levét felszívja. Annyit kell hozzá tenni, hogy ne legyen se száraz, se túl nedves. Aztán hozzáadjuk a búzakorpát és a sajtot. Összekeverjük és kb. 10percet állni hagyjuk(összeérnek az ízek).
Aztán kiskanállal tetszés szerinti méretre szaggatjuk. A tetejét még bekenjük tojással.
Betesszük az előmelegített sütőbe, korong alakúra lapítjuk és kb. 150fokon 15-20percig sütjük.


Egyszerű elkészíteni. Mindkettő elkészítési módja szinte ugyanaz.


Így néz ki mikor elkészült:




Banános-mazsolás:


Hozzávalók:

- 1 banán

- kókuszreszelék

- mazsola

- szezámmag

- liszt


A banánt összeturmixoljuk, aztán a péphez adunk némi kókuszreszeléket, szezámmagot. Összekavarjuk. Ezután kis gombócokat csinálunk, és a közepébe mazsolát teszünk. Ha ezzel kész vagyunk még kókuszba beleforgathatjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és 150fokon 10-15percig sütjük. (Teljesen nem sül meg!)



Zabpelyhes- cornflakes-es


Hozzávalók:

- 1 pohár zabpehely

- forró víz

- 2 maréknyi cornflakes

- liszt

- banán


Elkészítés:

A zabpelyhet pohárba tesszük és forróvizet örntünk rá. Néhány percig állni hagyjuk, hogy teljesen átázzon. Amikor már átázott, pépet készítünk belőle (én hagymanyomóval csináltam).

Ehez a péphez keverünk egy maréknyi porrá tört cornflakes-t, lisztet. (Annyit, hogy formázható, de ne száraz legyen.)

Amíg ez a keverék áll, addig a banánt is összepépesítjük. Összekavarjuk. Egy kis zsemlemorzsa és búzakorpa nem ronthatja el ;), és nem lesz annyira lisztízű sem.

Amikor kész van, lapos korongokat képezünk belőle, a tetejét megszórjuk a maradék cornflakes-szel, és előmelegített sütőbe tesszük, ekkor már inkább szárítjuk, mint sütjük.





Sajtos


Hozzávalók:

- zsemlemorzsa

- sajt

- búzakorpa

- zabpehely

- 2 tojás

- köles


Elkészítés:
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk zsemlemorzsát, egy ek. búzakorpát, egy ek. kölest és egy maréknyi zabpelyhet. Összekeverük, majd a két tojást is hozzáadjuk(ha túl száraz lenne a tészta,tehetünk hozzá némi vizet!). Jól elkavarjuk, és ízlés szerinti formákat képezünk. Az én höriimnem nagyon bejött:)
180 fokon kb. 25-30 percig sütjük(vigyázni kell,mert könnyen megéghet!)
 
 
 


Gyümölcs-álom


Hozzávalók:
- görögdinnye
- őszibarack
- fél citrom
- alma
- darált keksz
- tojás
- mazsola
- köles díszítésnek

Elkészítés:
A gyümölcsöket péppé turmixoljuk, keksszel dúsítjuk, ehhez teszünk néhány csepp citromlevet mazsolát(egyéni ízlés szerint), a "tésztából" korongokat készítünk, megszórjuk kölessel(vagy pl. kókuszreszelékkel, ami van otthon), majd belehelyezzük a tepsibe. Sütőbe tesszük, közepes fokozaton sütjük, kb. félkész állapotban kivesszük és megkenjük tojással, majd visszatesszük sülni.
Amikor szép barna kivesszük és kihűlés után tálaljuk:)




Lekváros:

Hozzávalók:
- 3-4 ek. darált keksz
- 4 tk. valamilyen lekvár
- 2 tk. méz
- 1 tk. darált dió
- 1 tojás
- köles(vagy valami kedvelt mag)
Elkészítés:
A kekszet, a lekvárt, a mézet, a diót, a tojás egy részét összekeverjük. Olyanra csináljuk a tésztát, hogy ki lehessen nyújtani(a méz miatt könnyen leragadhat!). Kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és ízlés szerinti alakúra kiszaggatjuk(vagy feldaraboljuk).
Tepsibe tesszük, a tetejét bekenjük a maradék tojással és 180-200 fokon sütjük kb. 10 percig.


 



 
Vegyes-gyümölcsös-mazsolás

Hozzávalók:
- darált keksz
- liszt
- mazsola
- lekvár
- gyömülcsök
- méz
- tojás
 
Elkészítés:
A gyümölcsökből pépet készítünk, hozzáadjuk a darált kekszet, a mézet, a lekvárt, a mazsolát(amely előtte fél órát állt forró vízben!), a tojás egy részét, összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután tetszőleges vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk.A maradék tojással bekenjük a sütik tetejét. (Én szokás szerint megszórtam kölessel, mert nagyon szeretik a höriim:))
Kb. 180 fokon 10-15percig sütjük, attól függ milyen vastag a tészta.


Finom fogkoptató


Hozávalók:

- nyúltáp
- tojás
- liszt
- méz
- köles
 
Elkészítés:
A nyúltápot megáztatjuk forró vízben, a felesleges vizet leöntjük, majd a felvert tojást, némi kölest és a lisztet hozzákeverjük. A tészta akkor jó, ha már nem ragad, de nem is túl száraz. Hozzáadjuk a mézet(ízlés szerint), jól belekeverjük.
Ízlés szerinti formákat képezünk, majd beleforgatjuk a kölesbe. Ezután sütőbe tesszük, és kb. 150 fokon 30 percig sütjük. Melegen puhának tűnhet, de kihűlve kemény;)






Karácsonyra megelepi höriknek(düti,fogkoptató):



 Almás keksz:

 

Könnyen és gyorsan elkészíthető recept, amit nálunk minden rágcsáló örömmel fogadott.

 

Hozzávalók:

- 1 alma

- 4 evőkanál zabpehely

- 3 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

 Az almát apróra reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a zabpelyhet, s az egészet jó alaposan összegyúrjuk.

 A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk (a tészta hajlamos a letapadásra, így kicsit ügyeskedni kell), formákkal kiszaggatjuk

 Sütőpapírra téve, előmelegített sütőben 150°C-on kb. 45 percig sütjük, amíg szép barna lesz.

 

Tárolás:

 Akár nyitott edényben is tárolható. Ha kiszárad, akkor a fogakat is koptatja.









































































































Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 78
Heti: 115
Havi: 405
Össz.: 380 764

Látogatottság növelés
Oldal: Rágcsáló receptek!
Hörcsögök és sok más érdekes dolog!! - © 2008 - 2024 - baratunkahorcsog.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »