NE MELEGÍTSE A MÉZET:
A méz sok fontos hatóanyaga, elsősorban az egészégünket támogató enzimek már 50 celsius fok hőmérsékleten tönkremennek. Ezért vásároljon olyan mézet, ami biztosan nem volt melegítve és ön se tegye ezt vele. A teába is csak akkor kell beletenni, amikor annyira kihült, hogy iható.
Egyes mézek hamar kristályosodnak (repce, napraforgó). Az ilyen méz beltartalmilag éppen annyira értékes. Nem érdemes melegíteni.
A MÉZ jó:
Amit a mézről tudni kell:
- magas szénhidrát tartalmának köszönhetöen a leghatékonyabb természetes energiaforrás
- 80 %-ban szőlőcukorból, és gyümölcscukorból áll, melyek egyszerű cukrok, így kímélik a májat és a hasnyálmirigyet, ezért a legjobb, ha édesítésre répacukor helyett mézet használunk
- rendkívűl gyorsan, közvetlenül a bélből szívódik fel
- vértisztító hatása miatt fiatalítja, frissíti a szervezetet
- kiváló segítség nemcsak a fáradtság, de a külömböző betegségek leküzdésében is
- a méz szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges
- a vérben kimutatható 24 elem közül 22 megtalálható benne
- a sötétebb mézek, mint a fenyő vagy a pitypang, gazdagabbak ásványi elemekben, vasban, rézben és mangánban
- a száraz, sötét, hűvös helyen, zárt üvegben tárolt méz két évig is képes megőrizni vitamintartalmát
- magas B1, B2, B6, C vitamin, folsav
A méz rendszeres fogyasztása elősegíti a vérképződést, gyarapítja az immunrendszer vérképző sejtjeit. Belsőleg 1 - 3 evőkanál pótolja a cukrot, nyugtat. Külsőleg jó sebelzárást biztosít.
Pár méz és mézzel kapcsolatos kép:
Weblap látogatottság számláló:
Mai: 50
Tegnapi: 18
Heti: 68
Havi: 734
Össz.: 386 194
Látogatottság növelés